Ord på vejen

Et ord på vejen.

Soon and very soon – get ready – get ready.

 

Denne kendte gospelsang minder mig på mærkelig vis om en anden sang-strofe der alvorligt siger: ”En dag tilbage”. Forhåbentlig har vi mere end en dag tilbage, men alvoren er der alligevel. Ingen af os ved hvor længe vi er her. Mange har måttet sige farvel til kære, som pludselig faldt om med hjertestop eller døde af kræft.

 

I sangen Soon and very soon er der HÅB, for der står at vi en dag skal se vores skaber ansigt til ansigt. ”Soon and very soon - we are going to see the King.” Der er et HÅB om at dette liv ikke er det hele. Jeg tror at de fleste mennesker erfarer og mærker det: At der er mere. At i dette liv kan vi ikke blive fuldstændig lykkelige og komplette i alle ting. Vi forsøger at blive bedre mennesker og vi prøver at gøre jorden til et bedre sted at være (selvom det ikke altid lykkes), men …. Mon ikke Gud fra begyndelsen havde tænkt noget mere?

 

Jo, der står i Jer 29,11: ”Jeg ved hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb.” Der ER mere end hvad vi ser omkring os. Mange mennesker  har svært ved at tro noget som man ikke kan se. De vil have bevis. Og ingen kan vel bevise hverken det ene eller det andet. Det er ligesom med forelskelse. Den kan mærkes, men ikke bevises. Eller smerte, når du går til lægen og han siger at der ikke er noget galt. Men du kan MÆRKE den, selvom du ikke kan vise den.

 

Sådan er det med troen. Gud giver den ved sin gode Ånd, til enhver som kalder på ham. SOS er en forkortelse for ”Save our Souls”. Og det er sigende hvordan kaptajner og sømænd op gennem tiden brugte dette signal, når skibet var tæt på at gå ned: SOS – save our souls. Det samme kan vi gøre med vores far i Himlen. Han hører dig når du beder.

 

Jeg er overbevist om at dét der kommer er noget bedre. Sangen ”Soon and very soon” minder os om at være klar til det som kommer. ”Den der påkalder Jesus navn skal frelses,” står der. Må vi også gøre det her og nu. For vi ved ikke hvor mange dage vi har tilbage.

 

 

 

”Mary did you know?”

 

“Mary did you know” er vores nye julesange med en stærk formulering: ”Did you know that the child that you delivered, will soon deliver us?” Ordet deliver kan på engelsk både betyde at føde og at udfri.

 

Der er en relation mellem udfrielse og fødsel. Når noget nyt sættes i verden, når noget nyt fødes foregår det altid gennem smerte og veer. Det er uanset hvad du prøver at føde: et projekt, en idé, et arrangement, en virksomhed eller en familie. Uanset hvad du gerne vil sætte i søen, så følger der blod, sved og tårer med, og nogle gange håber vi på noget velsignelse undervejs. Men der er ingen nemme veje til målet.

 

Jesus´ livsopgave var at komme til jorden, som Guds søn, for at fødes i simpel fattigdom, ja i en stald med lugtende dyr og ringe kår. Men han voksede op og blev til folkets udfrier: ”Did you know that your babyboy would save our sons and daugthers?” Han kom for at tjene, redde og udfri. Der var ingen nem vej til målet. Han måtte gå gennem sygdom, lidelse, død, opstandelse og himmelfart for at skabe fred mellem mennesker og GUD.

 

Selvom ingen af os vil betragte os som slaver, så siger Bibelen at vi i vores indre alligevel er slaver af forskellige

ting: dårlige vaner, depresiv tænkning, dårlige beslutninger, ja almen menneskelig svaghed og synd.

 

OG at vi har brug for udfrielse. Det får vi kort sagt gennem den desperate eller stille bøn, hvor vi får kontakt opad og beder ham om alt hvad vi har på hjertet: udfrielse, healing, tilgivelse, styrke til hverdagen osv.

 

Han er villig til at lytte til den der kommer med et åbent og frimodigt sind, og det er MIN ERFARING at han griber ind. Måske ikke lige her og nu. ”But hold on just  a little while longer ”  Why?  “Cause everything is going to be all right.”

 

Utallige gange har jeg erfaret at jeg midt I det svære og midt I stormen har hørt en stemme hviske I mit indre: Alt bliver godt, hvis du holder ud lidt endnu. Det er Helligånden, den underfulde rådgiver der hvisker til dig midt i det svære.

 

Nogle gang skal vi turde tale de, onde, depresive og nedbrydelige stemmer imod, der siger i vores indre: Det kommer ikke til at lykkes for dig. Du kan ligeså godt give op. Hvem tror du – du er? Læg dig til at dø… ”

 

Vi har lov til at svare: ”Jeg er et velsignet GUDS BARN,  og Jesus vil udfri mig af alle slags trængsler og problemer.”

 

”Hold on - He will SOON deliver us”.

 

“For således elskede Gud verden at han gav sin søn, den enbårne, for at ENHVER som TROR på Ham ikke skal fortabes, men have evigt liv. ” Joh ev kap 3, vers 16